sunnuntai 9. elokuuta 2009

Lisäravinteita

On sanottu, että raskaus ei olisi sairaus tai poikkeustila ja allekirjoitan tuon kyllä.. melkein.. koska kaiken mitä suuhunsa pistää, siihen vaikuttaa se, että on raskaana. Ne jotka olette viettäneet minun kanssani aikaa tänä kesänä, tiedätte, että en kyllä ole kovinkaan tarkka ruoka-ainerajoitusten kanssa. Olenhan tottunut elämään niiden kanssa (vähän eri sisällöllä tosin) koko elämäni ajan, jotenka muutama lisä rajoitteisiin on aika luonnollista. Mutta se, että olen alkanut syömään ravintolisiä raskauden aikana, on mielestäni merkki siitä, että raskaus ei ole enää nykypäivänä luonnollinen tila. Olen aina ollut todella laiska syömään vitamiinipillereitä tai kummallisia öljykapseleita. Ehkä tämä johtaa 80-luvun loppupuolelle, jolloin kävin Tohtori Tolosen tutkimuksissa. Tiedätte tuon herran, jonka naama koristaa luontaistuotekaupan hyllyillä olevien ravintolisäpurkkien paketteja. Juuri hän oli kehittänyt 80-luvulla uuden tavan analysoida allergikkoja ja sitä, mistä iho-oireet oikeasti johtuvat. Hänen uskomuksensa oli se, että jos kehon ravinteiden saantia tasoitetaan, niin iho voi paremmin. Tämän seurauksena ala-asteikäiseltä tytöltä otettiin kymmeniä verinäytteitä, jotka lähetettiin Saksaan asti tutkittavaksi, ja tämän analyysin seurauksena aamiaispöydässäni oli kaverina parhaimmillaan 17 pilleriä. Niitä ei pieni tyttö ihan noin vaan saanutkaan alas – siihen kului aika paljon jugurttia, jotta tuo määrä tabletteja upposi pieneen kehoon. No uusinta verikokeissa todettiin, että pillerien koostumusta tulisi muuttaa ja sen seurauksena määräkin nousi. Äitini kysymys siinä vaiheessa tohtorille oli: kummasta on enemmän haittaa, se että syö nuo pillerit ja kuluttaa puoli litraa jugurttia (siihen aikaan kaikki jugurtti oli sokerista) vai se, että jättää nuo kapselit ottamatta. Hetken tuota kuuria jatkettiin, mutta sen verran hankalaksi se kävi, että se yritys jäi aika lyhyeen.

Palataan nykypäivään. Kun sain tietää, että olen raskaana, päätin itse, että nyt on varmasti aika vähän tsempata ja aloitin heti vitamiinikuurin. Multivitamiineja on uponnut siitä päivästä lähtien. Neuvolakäynnin jälkeen suosituksesta aloitin myös Omega 3 rasvahappokapselien syönnin. Niitä menee kaksi päivittäin. Tuskaisesti, mutta kyllä ne uppoaa. Kävin lääkärissä Itävallassa muutama viikko sitten ja sieltä tuliaisina tuli mukana sekä magnesium poretabletteja ja rautatabletteja. Aamiaisrutiineihini kuuluu siis viisi tablettia ravintolisiä. Pelkkä ajatuskin siitä, mitä kaikkea ylimääräistä noissa tableteissa on, hirvittää, mutta jos tällä saadaan aikaiseksi terveempi vauva, niin olen valmis siihen. Joku lisäisi tuohon sarjaan vielä kalsiumvalmisteen, mutta nautin sen juuston ja maidonmuodossa aamiaispöydässä.

Niin, siis raskaus ei ole poikkeustila, mutta mistä kaikki nuo tabletit ilmestyivät pöydälleni?


P.s. Kykääpähän katselemassa voice.fi sivustolta videoiden ja audioiden joukosta laadukasta stand-up-komiikkaa by Jouni Kallio!

Ei kommentteja: