keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Muukalaisuutta vaaleissa

Poliittiset asiat eivät yleensä kuulu teksteihimme. Nyt vaalien alla ei voi olla seuraamatta tätä keskustelua, mediaa, lehtijuttuja ja kaikkea sitä hömpötystä asian ympärillä.

Mielenkiintoista vaaliteknikointia on todella nähty näissä vaaleissa. Ensin on puolue, joka aloittaa keskustelun jo viime syksyn puolella aiheuttaen ristiriidan heidän aatteitaan ajavan valtiollisen laitoksen ja oman puolueensa välillä ilmaisten konservatiivisia ajatuksiaan. Kauhean suvaitsevaista, sanoisin…

Sitten on nämä suomea kivikaudelle vievät Perussuomalaiset. Tänään kaiken tämän protestivaalien teeman ympärillä pyörivä julkisuus sai kruununsa mielenkiintoisesta lehtimainoksesta Kallio-lehden kannessa. Myyjä, joka on jäänyt sen jälkeen jo lomalle ja eläkkeellekin, on laittanut raakileen kanteen mainoksena, jossa on kirjavia kirotusvirheitä ja puutteellisia tietoja. Tässä voisi todeta yksinkertaisesti vaan: kaikki julkisuus on julkisuutta.

Toinen sankaripuolue on Keskusta. Siellä nykyinen pääministeri keikistelee vaaleanpunaisessa t-paidassa vaalikuvissaan lisäten jo olemassa olevaa tyttöimagoaan, ei mitenkään lisäten kuvaa hänestä vakavasti otettavana persoonana. Samalla pitkäaikainen puoluekollega, ministeri, ilmoittaa jättäytyvänsä äitiyslomalle heti vaalikauden alettua. Tällä voi vedota ehkäpä kotiäiteihin ja heihin, jotka laskevat, että heidän heikommalla ehdokkaallaan on mahdollisuus päästä eduskuntaan sijaisena. Puolueen linjan kruunaa nykyinen ulkomaankauppaministeri Väyrynen, joka ohittaa vaalikampanjansa eduskuntavaaleissa, siirtyen suoraan presidenttipeliin. Eli summa summarum: on yksi äitiyslomalainen, yksi tuleva presidentti ja yksi hyvin nuorekas tyttönen. Näillä on hyvä lähteä vaaleihin.

Omasta vaalikannasta on turha puhua. Oma suosikkini urheilee toisessa vaalipiirissä, onneksi alueella, jossa asuu myös hänen muita kannattajiaan. Näillä äänillä eduskuntaan saadaan viisautta filmaattisuutta ja järkeä. Eurooppalaista katsontakantaa, vieden yhteiskunnan kohti kansainvälistyvää maailmaa. Eikä raahaa meitä kohti muukalaisvastaista maata. Koska Suomen tien tulisi olla toinen ja päivän termi on MUUKALAISMYÖNTEISYYS. Suosittelen vierailua aiheesta kertovalla sivustolla http://www.muukalainen.ecome.fi/ Tehdään lintukodostamme muukalaismyönteinen maa!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

En mitenkään symppaa Keskustaa, mutta en kyllä nyt ihan kaikkia pointtejasi ymmärrä.

Edellisten lastensa syntyessä Lehtomäki on pitänyt ministerin ja kansanedustajan tehtävistä perhevapaata muutaman kuukauden - lasten isä kun on myös ihan pätevä jäämään kotiin, niin mistään kolmevuotisesta äitiys-vanhempain-hoitovapaarumbasta ei ole ollut kyse. En ihan ymmärtänyt, mitä ajoit takaa, mutta pitäisikö lapsenteko kieltää poliitikoilta? Tai oikeammin naispuolisilta poliitikoilta - miesten lapsentekoaikeista tuskin olisit huolestunut, eihän miehillä ole tapana jäädä "äitiyslomalle".