perjantai 12. joulukuuta 2008

Kulttuurishokki

Paluu Tenerffalle. Mielenkiitoinen käsite. Moni olisi haltioissaan, jos pääsisi tälle saarelle lomalle. Aurinkoa, lomaa, mitä näitä nyt on. Itselleni paluu saarelle on ollut raskas. Mutta tiedostan, mistä tämä johtuu. Sydämeni jäi Alpeille. Mottoni elämässäni on ollut pitkään ”Home is where your heart is”. Paluu tänne ei tuntunut kotiinpaluulta, varmaankin johtuen siitä, että Suomessa ja Itävallassa olon aikana tajusin, että laskeminen on se juttu, miksi teen tätä työtä. Ainakin tällä hetkellä.

Viime kirjoituksen perusteella jokainen lukija voi itse päätellä, kuinka paljon nautin koulutusjaksostani Suomessa / Itävallassa. Meno oli hurjaa, raskasta ja palkitsevaa. Mielessä pyörii yhä Alpit ja niistä on vaikea päästää irti. Enkä tiedä tulenko päästämäänkään… ”Tee niin kun opetan, älä niin kuin teen” sopisi tähän vaiheeseen mainita. Edellisessä elämässäni olen kertonut sadoille nuorille, kuinka iso rooli sinulla itselläsi on sopeutumisprosessissa ja kuinka paljon se edistää viihtymistäsi.

Ihanaa kun on jotain mitä odottaa. Iltasin suljen silmäni, unelmoin puuterista ja auringosta. Päivisin suunnittelen alppiopaskollegani, myös nykyisen kämppikseni kanssa mitä pakkaisimme mukaan joulun jälkeen matkalaukkuihin. Päiviä on laskettu jo lentokoneesta asti. Nyt niitä on jäljellä enää 14. Ihanaa.

Teneriffa on pysynyt melkein samanlaisena kun lähtiessäni, vain työntekijä on muuttunut, siis minä. Täytyy mainita, että säät täällä on kyllä viilentyneet. Aurinko paistaa pilvisemmältä taivaalta, ilma on viileämpää (vain +20C) ja tuuli on kylmempi. Mutta vaatetuksessa pitkät housut ovat käytössä ja villatakillekin on käyttöä. Eteläinen hehku on hieman kadonnut. Mutta ei se lomalaisia estä tulemasta tänne; paikka on täyteen ammuttu brittejä ja saksalaisia turreja!
Tosin asiakkaat ovat tyytymättömämpiä. Hotellihuoneesta kun löytyy huomattavasti paljon enemmän puutteita silloin kun siellä joutuu viettämään useamman tunnin kun ei voi mennä ottamaan aurinkoa. Ja matkaseurakin alkaa ärsyttämään, ja silloin on hyvä aika avautua oppaille. Erinomainen työ minulla...

Viikon kohokohta tuli uutisina tekstiviestillä Suomesta. Rakas ystäväni oli synnyttänyt terveen tyttären maailmaan. Onnea uusille vanhemmille!! Onpahan kiva tulla Suomeen katsomaan pienokaista. Mutta olo Tenerffalla jatkuu. Vielä viikon ajan, minkä jälkeen koti-Suomeen viettämään joulua. Ja sitten ALPEILLE!!! Jee :o)

Ei kommentteja: