perjantai 23. tammikuuta 2009

Vapaapäivä


Ensimmäinen virallinen vapaapäivä. Ihanuus. Neljän viikon työputki takana ja nyt on oikeus kokonaiselle vapaapäivälle, jos ei oteta lukuun muutamaa työjuttua mitkä tulee vielä illalla hoitaa. Se, että saa nukkua aamulla pitkään ja syödä kunnon aamiaisen ihan rauhassa ovat asioita joita arvostan. Ja on ihanaa, kun voi lähteä vapaapäivänä laskemaan ilman asiakkaita. Voi kurvailla rinteissä ilman ohjeistuksia ja pysähdyksiä. Antaa suksen kääntyä omaan tahtiin ja sillä vahdilla kun itse haluaa. Asiakkaiden kanssa hiihtämisessä on aina oma vastuunsa. Ja työnsä. Toisaalta nautin siitäkin todella paljon. Se on palkitsevaa ja mukavaa. Mutta itsenäinen laskeminen on kuitenkin oma juttunsa.

Käytiin tänään kokeilemassa hieman takamaastoja. Sainpahan taas todeta, että kunto ei ole vielä ihan kohdallaan siihen hommaan. On raskaampaa kääntää suksia hangessa puiden keskellä kun tasaisella rinteellä. Ja lumikin oli aika raskasta tänään. Unelma puuterista elää yhä ja usko on kova, että sellaista tännekin sataisi lähiaikoina. Sitten vaan toivotaan, että tällä oppaalla on vapaapäivä!


Täällä eletään suhteellisen rauhallista kyläelämää. Maallahan tämä on. Se pitää myöntää. Itävaltalaisen perinteen mukaan kylän keskustassa on katoja ja lanta haisee. Se kuuluu paikalliseen kylärakentamiseen. Meidän kylä on kyllä tunnelmallinen. Pääkatua kävellessä tuntuu niin kotoisalta. Tutut ravintolat ovat iltaisin täynnä iloisia lomalaisia, peltoreitillä voi ihailla tähtiä ja kylän toisella reunalla solisee joki. Tunnelmaa on ja viihdyn tällaisessa paikassa hyvin. Aamuisin, kun puen päälleni oranssin laskuasuni ja kävelen vuokraamolle, tiedän, että päivästä tulee hieno. Asiakkaita on helppo miellyttää kun tuntee reitit rinteillä ja vielä kun aurinko paistaa taivaalta, on lomalaisten tyytyväisyys ja kehut taattuja.


Nyt jatkan vapaapäivän viettoa. Ajatuksissa on jo ensi tiistain Schladmingin iltapujottelu, jota mennään jännäämään. Viime viikolla ihasteltiin naisten maailmancupin superkombi-kisaa, jossa naapurimaan Anja pärjäsi hurjan hyvin. Harmi kun Kalle ei ole ensi viikon kisassa mukana. Olisi ollut hienoa nähdä hänet pujottelurinteessä, mutta nyt täytyy tyytyä kannustaa muita suomalaisia ja muita maailmantähtiä kisassa. Sitä siis ensi tiistaina. Nyt kotiruoan pariin ja nauttimaan tästä vapaasta.

Ei kommentteja: